Flash Sale 48h! Kaikki iPhone 5S, iPhone 6 ja iPad Pro -laitteet alessa. Aletuotteisiin tästä

Tietosuojaseloste

VihreäOmena -palveluiden tietosuojaseloste

VihreäOmena on sitoutunut suojaamaan palveluidensa käyttäjien yksityisyyttä ja noudattaa toiminnassaan tietosuoja- ja muita lakeja sekä hyviä tietosuojakäytäntöjä. Tämä tietosuojalauseke kuvaa VihreäOmenan henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä koskevat käytännöt. ”Henkilötieto” tarkoittaa tietoa, joka on yhdistettävissä tiettyyn henkilöön. Tämä tietosuojaseloste on tarkoitettu kertomaan, miten ja mihin vihreaomena.net-sivustolla (“Palvelu) kerättyjä tietoja käytetään.

Jos et hyväksy tämän tietosuojakäytännön ehtoja, älä käytä VihreäOmena-palveluita.

VihreäOmena-palvelut tarjoaa Tietokonekauppa VihreäOmena Oy (Y-tunnus 2549286-5, “Palveluntarjoaja” tai “VihreäOmena).

1. VihreäOmena-palvelut pähkinänkuoressa

VihreäOmena-palvelun avulla voit helposti myydä Apple-tuotteesi Palveluntarjoajalle tai ostaa käytetyn Apple-tuotteen Palveluntarjoajalta. VihreäOmena on osa kansainvälistä mResell-ketjua.

Palvelun toteuttamiseksi keräämme tietoja palvelun kautta ostetuista ja myytävistä laitteista, niiden myyjistä, ostajista ja maksutapahtumista.

Seuraamme palvelun käyttöä mm. Google Analyticsin avulla. Hyödynnämme evästeitä, joiden avulla voimme tarjota sinulle kohdennettua sisältöä myös kolmannen osapuolen palveluissa (esimerkiksi Facebook). Tallennamme tietoja Googlen infrastruktuuriin, joka saattaa tehdä sinne tallennetuista tiedoista varmuuskopioita palvelimille, jotka sijaitsevat EU:n ulkopuolella.

Palvelua käyttämällä saatat luovuttaa meille tietoja, joista muodostuu henkilörekisteri. Henkilörekisterin tarkemmat tiedot löydät tästä dokumentista.

Palvelun toteuttamisessa toimii yhteistyökumppanina viralliset Apple-huoltoliikkeet. Luovutamme laitteet ja laitetiedot heille laitteiden toiminnan tarkastuksen tekemiseksi ja laitteiden datan pyyhkimiseksi. Olemme sitoutuneet suojaamaan Palvelumme käyttäjien yksityisyyttä emmekä luovuta tietoja ulkopuolisille kuin kohdassa 5. erikseen mainituille tahoille.

2. Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä on:

Tietokonekauppa VihreäOmena Oy (Y-tunnus 2549286-5)

c/o Aalto Design Factory
PL 17700
00076 AALTO

Saat rekisterinpitäjään yhteyden postitse, lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@vihreaomena.net tai soittamalla numeroon +358 20 770 5290 (Ma – Pe klo 9 – 15). Puhelun hinta on valtakunnalliseen 0207-alkuiseen yritysnumeroon soittamisen hinta.

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja peruste

Palvelu rakentuu keskeisin osin sen käyttäjien syöttämille tiedoille. Palvelu on tarkoitettu käytettyjen Apple-laitteiden ostamiseen ja myyntiin. Osana prosessia Palveluntarjoaja kerää ostajien ja myyjien henkilö-, yhteys- ja maksutiedot voidakseen ostaa ja myydä laitteita.

Palveluntarjoaja kerää ja käsittelee henkilötietoja, jotta se voi tunnistaa asiakkaat, mahdollistaa Palvelun toiminnan, tarjota asiakas- ja markkinointiviestintää sekä järjestää maksuliikenteen hoidon.

Palveluntarjoaja voi käyttää tietoja myös tiedotteiden ja uutiskirjeiden lähettämiseen sähköpostitse.

Palveluntarjoaja käsittelee henkilötietoja

  1. asiakkaan suostumukseen perustuen sekä
  2. turvatakseen kaupankäynnin asiakkaiden ja Palveluntarjoajan osalta (oikeutettu etu). 

Palveluntarjoaja ei voi tarjota Palvelua, mikäli asiakas ei luovuta tietoja Palveluntarjoajalle.

Palveluntarjoaja ei hyödynnä Palvelussa teknistä profilointia tai automaattista päätöksentekoa.

4. Rekisteriin tallennettavat tiedot ja tietolähteet

Palveluntarjoaja tallentaa laitteiden myyjien osalta seuraavat tiedot:

1. Laitteeseen liittyvät tiedot kuten:

  • Tiedot myyjän skannaamista tuotteista
  • Tiedot myyjän Palveluntarjoajalle myymistä tuotteista
  • Tyyppi
  • Malli
  • Konfiguraatio
  • Sarjanumero
  • Laitteen kunto
  • Oheistarvikkeet

2. Asiakastiedot:

  • Nimi
  • Henkilötunnus / y-tunnus
  • Osoitetiedot
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Tilinumero
  • Pankkitilin omistajan tiedot
  • Tiedot laitteiden maksamisesta

Palveluntarjoaja tallentaa rekisteriin ostajien osalta seuraavat tiedot:

1. Ostajan ostamaan tuotteeseen liittyvät tiedot kuten:

  • Tyyppi
  • Malli
  • Konfiguraatio
  • Sarjanumero
  • Laitteen kunto
  • Oheistarvikkeet

2. Asiakastiedot:

  • Nimi
  • Osoitetiedot
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Maksutiedot
  • Tiedot laitteista, joista käyttäjä on kiinnostunut ja haluaa lisätietoja (laitevahti)

Nämä tiedot Palveluntarjoaja saa Palvelun käyttäjältä verkkopalvelun kautta.

Palveluntarjoaja voi saada laitteen luovutuksen yhteydessä laitteen sisältämiä tietoja. Palveluntarjoaja tuhoaa laitteiden sisältämät tiedot ennen kuin laite luovutetaan eteenpäin. Palveluntarjoaja voi antaa laitteiden tietojen pyyhkimisen virallisen huoltoyhtiön tehtäväksi.

Osan maksutiedoista Palveluntarjoaja saa kolmantena tahoina toimivilta maksujenvälitys- ja luottopalvelulta. Löydät informaatiota heidän keräämistään tiedoista ja tietojen käsittelystä osoitteesta:

Checkout Finland ja
Svea Ekonomi 

Palveluntarjoaja säilyttää tiedot myös kaupan tekemisen jälkeen.

Palveluntarjoajan tallentamat tiedot eivät ole erityisen arkaluonteisia. Palveluntarjoaja ilmoittaa rekisteröidyille viivytyksettä, mikäli tiedot ovat päätyneet kolmansien osapuolten haltuun.  

5. Tietojen luovuttaminen

Rekisterinpitäjä ja tämän valtuuttamat henkilöt voivat käyttää rekisterin sisältöä Palvelun toteuttamiseksi. Rekisterinpitäjä voi luovuttaa rekisteristä tunnistettavia tietoja kolmantena tahona toimivalle maksunvälityspalvelulle, tuotteita kuljettavalle kuriirille tai maksuja perivälle perintätoimistolle sekä emoyhtiölleen mResellille. Rekisterinpitäjä voi luovuttaa tietoja poliisille tai oikeus- tai ulosottoviranomaisille, mikäli näillä on lakiin perustuva oikeus niitä saada.

6. Tietojen tarkastusoikeus; tietojen poistaminen

Palveluntarjoaja ei tarkasta asiakkaan antamien tietojen oikeellisuutta. Asiakkaalla on henkilötietolain 26 §:n mukainen mahdollisuus tarkastaa tietonsa sekä EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet pyytää väärien tietojen oikaisemista tai poistamista tai käsittelyn rajoittamista tai vastustaa niiden käsittelyä pyytämällä sitä sähköpostiosoitteesta info@vihreaomena.net.

Mikäli rekisteröity haluaa tarkastaa tietonsa, hänen tulee todistaa henkilöllisyytensä asianmukaisella tavalla.

Asiakkaalla on oikeus tehdä tietojen lainvastaisesta käsittelystä valitus valvontaviranomaiselle. Suomessa valvontaa hoitaa tietosuojavaltuutettu (tietosuoja.fi).

7. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin tiedot sijaitsevat verkkopalvelussa, joka on vahvasti salattu teknisin suojakeinoin. Tallennettuja tietoja pääsevät käsittelemään vain Palveluntarjoajan sekä emoyhtiö mResellin työntekijät.

8. Evästeet

Palvelun käytön seuraamiseksi ja mahdollistamiseksi Palvelu saattaa ajoittain asentaa käyttäjän tietokoneen selaimelle ns. evästeitä (“cookies”). Evästeillä kerätään tässä selosteessa määriteltyjä tietoja tässä selosteessa mainittuihin tarkoituksiin. Tämän lisäksi Palveluntarjoaja käyttää evästeillä kerättyjä tietoja Palvelun kävijä- ja latausmäärien seurantaan sekä Palvelun käyttäjien selaintyyppien määrityksessä Palveluntarjoajan ja/tai sen yhteistyökumppaneiden (Google Analytics) toimesta.

Lisätietoa evästeistä saat viestintäviraston sivulta.

9. Palvelun käyttämät evästeet

Käytämme väliaikaisia evästeitä, jotka ovat olemassa ainoastaan siihen asti, kunnes suljet selaimesi. Käytämme myös pysyviä evästeitä, jotka säilyvät pidemmän ennalta määrätyn ajan. Verkkosivuillamme käytetyt evästeet voidaan luokitella välttämättömiin, suorituskykyyn perustuviin sekä toiminnallisuuteen perustuviin.

Välttämättömät

Jotkut evästeistä ovat välttämättömiä sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut sekä mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Nettisivumme käyttää Google Analytics –evästeitä. Näiden evästeiden keräämä tieto siirretään ja varastoidaan Googlen servereille USA:ssa yksityisyyskäytäntöjen mukaisesti. Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä ja Google Analyticsin käytöstä:

Google Analytics privacy overview

Opt out of Google Analytics tracking

Toiminnalliset

Näiden evästeiden avulla verkkosivumme muistavat käyttäjän valinnat (kuten käyttäjänimi, kieli tai alue) sekä tarjoavat parempia ja yksilöllisempiä ominaisuuksia.

Kolmannen osapuolen evästeet

Sivuillamme on myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista useissa eri verkkoviestintäympäristöissä. Kun valitset jonkun näistä painikkeista, eväste voidaan asettaa kyseiseltä palvelulta, jonka olet valinnut (esimerkiksi Twitter ja Facebook). Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen kolmannen osapuolen verkkosivulta.

10. Miten hallitset tai poistat evästeitä

Suurin osa verkkoselaimista hyväksyy evästeet, mutta voit yleensä muuttaa selaimen asetuksia ja estää uusien evästeiden tallennuksen, poistaa olemassa olevat evästeet käytöstä tai pyytää ilmoitusta ennen uusien evästeiden tallentamista.

Jos haluat selaimesi estävän evästeiden käytön, määritä asetukset selaimesi valmistajan ohjeiden mukaisesti (yleensä joko Ohje-, Työkalut- tai Muokkaa-valikossa). Yksityiskohtaisempia ohjeita saat viestintäviraston sivulta.

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi. Evästeen tai evästeluokan käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi kautta.

11. Muutokset

Ilmoitamme muutoksistamme tämän tietosuoja- ja rekisteriselosteen suhteen täällä. Saatamme myös korostaa muutoksia Palvelussa.

Sivumme käyttää evästeitä. Jatkamalla sivun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisää evästeistä sivulla Evästeet ja niiden käyttö.